Jämtlands vikingadagar 2017

Sista helgen i augusti vrids klockan tillbaka tusen år, till en tid då det nordiska folket kallades vikingar. Då de var kända och fruktade över kontinenten, där de var handelsmän, krigare och hjältar.

Foto: Göran Strand
Foto: Göran Strand

Kom och besök det uppslagna vikingalägret, slå dig ner vid elden, se det fantastiska hantverket, hör deras berättelser, och ät vikingamat. Eller varför inte prova historiska rustningar och vapen, och testa din duglighet i olika kämpalekar. Lika roligt för stora som små! Från scenen visas musikaliska och dramatiska tolkningar av vikingatiden, och i föreläsningssalen är schemat späckat. Museet håller dessutom specialvisningar av vikingautställningen och de välbevarade Överhogdalsbonaderna under helgen.

Entréavgiften är 100 för vuxna, och halva priset för åldrarna 5-17. Biljetten löses i vikingadagarnas entré och gäller hela helgen. I den ingår även entré till Jamtli. Kostnader kan tillkomma för vissa prova på-aktiviteter och deltagande i workshops.

För mer information besök www.jamtlandviking.se

Plats: Jamtli
Tid:
25 augusti 11-17
26 augusti 11-17
27 augusti 11-15
Entre:
Vuxna 100 kr
5-17 år 50 kr.

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

999 tankar om “Jämtlands vikingadagar 2017