Velvet Insane

Velvet Insane är ett band som spelar rock som rock ska vara, med influenser från 60,- 70-talets rock/pop som har bakats ihop till en stor massa av kärlek. Gillar man musik som Led Zeppelin, The Hellacopters och Rival Sons bör man luta sig tillbaka och avnjuta detta.

Sedan starten 2013 har det varit fullt upp, spelat in 3 EPs, 2 musikvideos, några singlar tillsammans med bland annat ÖFK och ÖIK och ett debutalbum som fortfarande är under produktion, men som kommer släppas under 2018.

Nästan det viktigaste, och något som de flesta banden sysslar med, är att de sedan starten har anordnat insamlingsgalan ”Stjärnfall”, där man samlar in pengar och donera de till en organisation som väljs ut varje år. De har jobbat med Hjärt Lungfonden (2012), Barncancerfonden och Cancerfonden (2013) och Kvinnojouren (2016). Nu i år (2017) kommer galan ännu en gång sättas upp, men med förmån till organisationen FATTA - denna kväll kommer att äga rum på Gamla Teatern i Östersund den 11 november.

Bandet består av:

  • Jonas Eriksson (sång)
  • Jesper Lindgren (gitarr)
  • Niklas Henriksson (bas)
  • Tobias Reimbertsson (trummor)

Dessa grabbar har sina rötter i de Jämtländska skogarna (Hallen, Änge, Dockmyr och Åre) men har en och samma utgångspunkt, Östersund – där de lärde känna varandra redan på gymnasiet. De har tillsammans besökt nästan världens alla hörn för att ställa sig på en scen i en skitig inrökt rockklubb i länder som USA, Australien, Japan, Spanien, England, Italien och Kroatien. Nästa stopp kommer att ske i Tjeckien i början av oktober, och mycket mer än så är på gång.

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

243 tankar om “Velvet Insane

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *