Upplev nya Frösö Park Spa – med förnimmelser av Jämtland

Quality Hotel Frösö Park har ett naturskönt läge nära flygplatsen i Östersund med en fantastisk utsikt över Storsjön och fjällvärlden. Det är ett modernt upplevelsehotell med fokus på möten, träning och spa.

spa7Spat som öppnade i december 2015, rymmer två våningar om 1200 kvm varav en generös, mysig lounge- och relaxavdelning med öppen brasa på nedre plan och själva spa-avdelningen med bastu och vattenupplevelser på övre plan. Hela spa-konceptet bygger på anrik, jämtländsk kurortstradition från Ytterå Brunns- och Badanstalt som grundades 1886 i Ytterån. Här möts du av lugnet, avkopplande musik och ett varmt välkomnande i spa-receptionen.

Det som gör spat unikt är framför allt interiören. Det är vackert, luftigt och modernt med en spännande mix av det romerska badet och jämtländsk naturkänsla. Samtliga bastu- och vattenupplevelser har en stark koppling till olika platser och fenomen i Jämtland. Känn hur värmen omsluter dig i ångbastun “Dimman”, låt fötterna vila i fotbadet “Grytorna” och njut av stillheten i utomhuspoolen “Sjön”. I relaxen kan du köpa drycker, snacks och lättare maträtter från restaurangens barmeny. Du hittar också ett brett utbud av behandlingar som bygger på omfattande kunskap om hud- och kroppsvård.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra gäster en spa-upplevelse i toppklass med möjlighet till olika slags behandlingar och massage. Välj en skön massage som mjukar upp stela muskler eller en av våra exklusiva signaturbehandlingar för det lilla extra. Det finns även möjlighet att få behandling tillsammans. Våra duktiga terapeuter tar hand om dig på bästa sätt. Vi vill ge förstklassig service och samtidigt skapa en minnesvärd upplevelse, säger Frösö Park Hotels spa-chef Lina Hansson.

spa6För dig som vill få ut mesta möjliga av din vistelse och uppleva hela spat rekommenderas en spa-ritual.  Det är verkligen en upplevelse för alla sinnen. Det går att välja mellan en ritual för återhämtning eller lugn & ro. Den förstnämnda har snabbare övergångar mellan kallt och varmt för att öka cirkulationen och ge mera energi medan den andra är mer avkopplande med lugnare övergångar mellan varmt och kallt.

Spa-ritualen med fokus på återhämtning inleds med en jämtländsk tvagningsritual i “Gläntan” där du får torrborsta och skrubba dig ren med hjälp av en peelingvante, tvål och ett träkar som du fyller med så kallt vatten som du kan utstå. Därefter följer ett antal punkter enligt ett bestämt schema. Varma, härliga bastubad med ljud och doft kombineras med kallbad i 12-gradiga “Vaken”, motsvarande genomsnittstemperaturen i Storsjön. Hela spa-ritualen tar minst 2 timmar i lugnt tempo men personalen rekommenderar ett besök på 3-4 timmar.

Omväxlande varma och kalla bad har många hälsofördelar och har länge använts inom idrottsterapi för att påskynda läkning. Det hjälper också till att göra vårt immunförsvar starkare, genom att produktionen av vita blodkroppar ökar. Kontrasten mellan värme och kyla ger dessutom ofta en kick och utlöser en mängd hormoner som ökar vårt välbefinnande. Undersökningar visar också att personer som badar bastu regelbundet drabbas mer sällan av förkylningar och virusinfektioner. Det är vanligt att kombinera bastubad med olika skönhetsbehandlingar, kroppsoljor och masker då den höga temperaturen stärker produkternas effekt. Resultatet blir en ännu mjukare och friskare hud.

Den som vill vara aktiv kan kombinera spa-besöket med en stund på gymmet. I direkt närhet till hotellet finns också närhet till utegym, fina promenadvägar och skidspår.

Quality Hotel Frösö Park
Cronstads väg 2
832 56 Frösön

063 - 16 50 00
q.frosopark@choice.se
www.frosoparkhotel.se/

 

Quality Hotel Frösö Park är ett upplevelsehotell med fokus på möten, träning och spa. Hotellet öppnade i maj 2015 och är beläget på ön Frösön i Storsjön, Östersund med utsikt över fjällvärlden. Hotellet ligger 3 minuter från flygplatsen och har 350 bäddar och 10 sviter. Tillsammans med Frösö Park Arena, med lokaler för kongresser, mässor och events, finns plats för 4 400 gäster. 

Här kan du njuta av sköna sängar, god mat och spa i en avslappnad och naturskön miljö. Här finns alla möjligheter att varva ned och njuta av omgivningen. Den som vill röra på sig har mycket att välja på; träna i gymmet, åk längdskidor, promenera utanför knuten, dra på dig långfärdsskridskorna eller gå en runda på Sveriges vackraste golfbana, ett stenkast från hotellet.

Omgivningen runt hotellet har en lång historia. Under medeltiden hölls Jamtamot på platsen, jämtarnas allting där man avgjorde tvister och dömde i brottmål. Området har också varit militärt från 1682-2005 då Jämtlands fältjägarregemente och flygflottiljen var beläget här. Många kaserner och hangarer finns fortfarande kvar.

golf2

Prisexempel: Stora Spapaketet med 20 min behandling, övernattning, frukostbuffé, 3-rätters supé, spaentré och spa-ritual, tillgång till gym, från 1596 kr/person.

 

 

 

Julia Hallqvist

Skribent och fotograf på Jämtlandsguiden. Jag älskar att skapa engagerande innehåll som fängslar och berör.

julia har 22 inlägg så långt.Se alla inlägg av julia