Österhus Vänner

På Njords Ö, Norderön, i Jämtland ligger Österhus, som idag består av en vikingatida 14 meter lång gilleshall.  Österhus nyttjas för föreningens interna arrangemang och fester, men övrig tid tar vi också emot skolklasser, företag och föreningar. Vi bedriver pedagogisk verksamhet men arrangerar också kickoffer, fester och guidningar.

Ett Vikingagille på Österhus består av god mat, från företrädesvis lokalproducerade råvaror tillredda över öppen eld. Annat som kan ingå kan vara mjödprovning, vikingatida lekar och tävlingar,  musik och dans. Vid gott väder finns möjligheten att ta en tur med föreningens  stolthet, vikingaskeppet Hrafn. Tid lämnas naturligtvis för samkväm och egna tal och utmärkelser.

Så välkomna alla skolklasser, företag och föreningar som vill se och uppleva det vikingatida arvet i Jämtland.

Vår vikingatida gilleshall har plats för 15-60 personer.  Det finns möjlighet att övernatta. Österhus är tillgänglig för bokning mellan maj-oktober. Kontakta oss för mer information.

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven