Skattjakt i Jämtlands natur

Med mobil i handen tar man sig vägen ut i Jämtlands natur, man har målet klart men man får leta noga för ibland är de riktigt svåra att hitta.

Geocaching har aktiverat människor sedan 2000, det är lådor gömda över hela världen och vi har många i Jämtland. Här har du en möjlighet att upptäcka Jämtlands natur och samtidig hitta skatter. I vissa låder kan man hitta småsaker man kan byta med, ett trevligt sätt att upptäcka nya platser där du bor eller dit du kommer.

En fantastisk sak med geocaching är CITO (Cash In Trash Out), man tar med sig skräp man hittar på vägen, en tanke vi alla borde ha med oss i naturen.

8-geocaches-1-picture-rotated-again-again
Bild: Geocaching.com

Geocaching lådorna kan se olika ut, ha olika storlekar och ibland är de riktigt svår att hitta, men ge inte upp, för vill man lyckas i skattjakten måste man va ihärdig. Ta med en vän och upplev geocaching tillsammans, även om vissa tycker om att springa själv är det många fördelar med att va två.

Om motivation är det som saknas för att komma sig ut, så har du här det du behöver. Vad lockar mer än skattjakt, upplevelser och fantastiska vyer? Själv eller med en kompis, och bäst av allt så är det gratis!

Bra att ha med

  • Bra skor/kläder
  • Vattenflaska
  • Snacks, fika, lunch
  • Mobiltelefon

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

188 tankar om “Skattjakt i Jämtlands natur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *