Europa League i Östersund

I skrivande stund trea i Allsvenskan, andra året de är med, Östersund FK har visat alla att de menar allvar! Nu gör de sig redo för Europa och börjar med att bjuda hem Galatasaray till Jämtkraft Arena för att göra upp.

"Vi ger oss aldrig" kommer runga över Jämtkraft Arena den 13 juli när ÖFK möter självaste Galatasaray från Turkiet, laget är rankad 31 av UEFA vilket är över lag som Liverpool FC och AC Milan. Kval-matchen blir på Jämtkraft Arena som byggdes om för att godkännas inför Europa League matchen. Här finns 8466 platser för publiken och biljetterna släpps först till årskortsinnehavare och medlemmar den 3 juli.

Laget som beskriver sig själv som eljest (annorlunda) har egen kulturcoach som sätter tema för årets träning, de har bland annat tränat teater och sång. Falkarna, deras supporterklubb, förespråkar aktivt kärlek till alla och ger tips om hur man lyfter eget lag utan att sänka det andra. Även motståndarna hyllar Östersunds insats och spelstil, så Galatasarav har utan tvekan en match att se fram emot.

Hela staden kommer vaja i svart och rött och alla hjärtan slår i takt för Östersundseliten som aldrig ger sig! Det Vet också Martin Johansson, ÖFKs finansdirektör, tidigare spelare och en självklar åskådare.

Martin Johansson ÖFKs finansdirektör
Martin Johansson
ÖFKs finansdirektör

Hur känns det att få en Europa League match här hemma?
Helt otroligt stort, med tanke på den enorma resa klubben redan gjort så känns matchen ändå på något sätt helt naturlig. Men att en av Europas största fotbollsklubbar kommer och spelar i Östersund känns fantastiskt. 

Vad tror du är nyckeln bak ÖFKs succé?
Det är många olika nycklar, men i grund och botten är det otroligt hårt jobb på väldigt många händer och fötter. Det är en speciell atmosfär runt klubben som andas vinnarkultur och det är en stor anledning.

Har du något tips till de som vill ha biljett?
Tips till biljetter, stå på kö antingen 3/7(som medlem eller säsongskortsinnehavare) eller 5/7 då biljetterna släpps till allmänheten. Det är otroligt eftertraktat!

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven