Cypakutsi 2017

Den lilla byn Skålan sina 140 bybor lockar till sig stora mängder deltagare som vill med på årets höjdpunkt, en multisporttävling för hela familjen, som avslutas med underhållning och dans på kvällen. Tävlingen som har hela 70 funktionärer engagerar hela byn och närliggande områden. Et unikt engagemang som visar vad en by kan göra om man bara vill!

cpks_kartillustrationCYkla ca 7,7km
PAddla ca 1,2 km
KUTa ca 2,4 km
SImma ca 150m.

Berätta vad tävlingen går ut på och vilka brukar vara med?
I tävlingen för barn, Lilla Cypakutsi, brukar det vara runt 60 barn som är med. Där får alla medalj och pris och banan är en mycket förkortad variant av den stora. Den består av ca. 500 meter cykling, 200 meter kutning och simning runt vår brygga med eller utan hjälp. Vi har tagit bort paddlingen i lilla tävlingen av säkerhetsskäl.
I den stora tävlingen har vi en individuell klass, som i sin tur är uppdelad i en dam- respektive herrklass, brukar det vara ungefär 10 personer i varje. Vi har märkt nu på senare år ett stort ökat intresse för den individuella tävlingen vilket vi såklart tycker är superroligt!
I lagtävlingen har vi haft runt 30-35 lag a' 5 personer, förra året slog vi deltagarrekord då vi hade hela 43(!) lag!

Cypakutsi arrangerades första gången den 10 augusti 1996 och då var det med 17 lag. 1999 var första året med individuell klass och året därpå delades den in i en herr- och en damklass.

Mimmi Backskog
Mimmi Backskog

Vad är det som lockar mest besökare?
Det som lockar mest är nog blandningen vi har. Det finns något för alla. På stora tävlingen har vi tidtagning och ger medaljer till vinnarna i respektive klass, sedan har vi en snabb prisutdelning där samtliga deltagare får pris och i slutet lottar vi ut en cykel där alla tävlande har chans att vinna.

I vårat start- och målområde har vi hela tiden uppdatering om vad som händer ute på banan via vår speaker. Därifrån ser man också stora delar av tävlingsbanan och man hänger lätt med i vad som händer. Det är en stor hemvändarfest och hela dagen är mycket uppskattad och avslutas traditionsenligt på byns bygdegård med mat- och dryckesservering samt underhållning i öltält och även dans till sena natten. I år har vi Erik med Vänner i öltältet och dansbandsjättarna SANNEX på dansgolvet.

Har du några tips och råd för deltagarna som vill vara med?
Ett tips för deltagare som vill vara med är såklart att komma i god tid. Samtliga lag ansvarar själva för transport av kanoter och deltagare till rätt position innan start, båttransporter finns. För cyklister är ett tips att välja en cykel som tål mer än bara asfaltskörning då cykelsträckan är till stor del på grusväg och ner längs skogsstigar.
Har man fler frågor kan man gå in på vår Facebooksida Cypakutsi Skålan där vi uppdaterar oftast. För anmälan: Mimmi 070-2836186.
Välkomna till Skålan och årets höjdpunkt!

[add_single_eventon id="849" wpml_l1="sv" wpml_l2="nb" event_count="1"]

Plass: Skålan, Berg
Dato: 15 juli

11:00 Start- och målområde öppnar med aktiviteter, underhållning och hamburgeri
11:30 Start Lilla Cypakutsi, för 3 åringar och uppåt (paddlingen utgår i lilla tävlingen)
12:45 Start CYPAKUTSI 2017 individuell klass
13:00 Start CYPAKUTSI 2017
15:00 Prisutdelning på Bygdegården
14- Mat och dryckesservering på Bygdegården samt underhållning i öltält av Erik Med Vänner
22-02 Dans på Bygdegården till SANNEX

Anmälan till
Mimmi Backskog
0702836186

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

264 tankar om “Cypakutsi 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *