ColdShine – Duo från Jämtland

Duon består av Petra Svensson och Henrik Persson, båda på sång (ofta i varsin stämma), gitarr, kazoo mm. Vi kommer från södra respektive nordöstra Jämtland och bildades 2016 i Östersund. Vi kände varandra flyktigt och började jamma tillsammans inför en 30-årsfest. Plötsligt dök fler erbjudanden upp och ColdShine var ett faktum, även om namnet inte spikades förrän efter ett halvår.

ColdShine syftar till våra mörka och ljusa låtval, eller som vi brukar beskriva oss - melankoliska munterheter med stämmor i moll och dur. Det är också livets dualitet, människans kluvenhet och komplexitet - alla bär både kyla och något klart lysande inom sig.

Repertoaren består i skrivande stund av covers, exempelvis: Mercedes Benz, Wagon Wheel, Da Do Run Run, Annies Song, Vara Vänner, Basket Case, Halleluja, Spring För Livet, Come Together och en drös andra låtar. Vi har vid några tillfällen skapat och varit tävlingsledare i musikquiz.

Vi inspireras av olika genrer och gör många av låtarna till något eget, en så kallad "coldshinifiering". Tycker vi att originalet är bra men lite seg eller åt det tråkiga hållet kan vi bluesa till det, och är originalet punkigt och lite för rappt för ColdShine kan vi dämpa det hela med en oväntad rytm.

Har ni hört oss så var det troligtvis på bröllop, begravning, dop, kundkväll, födelsedagsfest, restaurang, Open Stage, välgörenhetskonsert, äldreboende eller vid ett helt annat tillfälle.

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

341 tankar om “ColdShine – Duo från Jämtland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *