Big Lake Coffee

Marcus Izzo
Marcus Izzo

Jag heter Marcus Izzo, grundaren av Big Lake Coffee i Östersund, Sweden.

Jag fokuserar på medvetenhet kring kaffeproduktion och konsumtion, samt kunskap kring specialkaffe. En liten procent av världens kaffe graderas som specialkaffe. Vi tittar på odlingsteknik utan konstgödning eller besprutning, plockning under rätt mognaden, torkning av råkaffet och alla dessa metoder samt transport via olika mellanhänder. Hantverket under rostning och en mängd olika bryggmetoder som lyfter kvalitén och framför allt visar hur viktig alla parametrar är.
Hos mig får man också lära mer om vad som är kvalitet och rättvisa i kaffeproduktion, då största delen av kaffe som produceras i dag varken är hållbart eller småskalig. Big Lake Coffee jobbar för och utbildar i hur vi minskar mellanhänder i kaffehandeln och hur skapar vi en framtid för kaffeodlarna. Frågor som hur vi gör kaffet hållbart utan ett system där stora organisationer bestämmer över producenterna.

Från grunden har jag byggt upp Östersunds KaffeBar och Barista Butik där jag har försäljning av Östersunds finaste koppar kaffe. Handbryggda med färskrostad specialkaffe. Jag har även ett brett sortiment av olika kvalitets produkter, filter, redskap och många olika bryggmetoder.

Jag är också känd som Östersunds Biking Barista. En transportmetod och innovativ variant där all kaffe levereras till kund och event med olika typer av kaffecykel.

Med kunskap i fokus erbjuder jag kurser och gruppaktiviteter med kaffeprovsmakningar och bryggkurser. Det ingår även aktiviteter i form av ”Nature Sessions ”med en av mina bästa samarbetspartners KådaNatur. Vi går tillbaka till naturen och bygger på fundamentet av kommunikation i form av team bildning samt konsten med eld och kaffe.

Välkommen till Big Lake Coffee, Östersund.

171 tankar om “Big Lake Coffee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *