Arnljotspelen 2017

Jämtland har anor från vikingatiden och Arnljotspelen tar dig tillbaka till en tid då asatro och kristendom var en del av Jämtland. Dramat upplever man på en utomhusscen med vackra, natursköna vyer över Frösön och Storsjön.

arnljotaffischTeaterföreningen Arnljotspelen har varje sommar, sedan 1935, satt upp Wilhelm Peterson-Bergers Arnljot. Det är en föreställning som utspelar sig i brytningstiden mellan asatron och kristendomen och är i original 3 akter vilket gör att den är cirka 2 timmar lång.

När var första eventet och vad är syftet?
Första gången Arnljot sattes upp var 1935, och då under ledning av Wilhem Peterson-Berger själv. Därefter under ett antal olika professionella regissörer genom tiderna. Alla aktörer/skådespelare är amatörer då detta var ett av kraven som Peterson-Berger själv satte.

Hans Qvistrom Foto: Teaterförening Arnljotspelen
Hans Qvistrom

Foto: Teaterförening Arnljotspelen

Vad tror ni drar mest folk?
Trots att detta evenemang nu börjar närma sig 80 spelår, är det idag lika aktuellt ämne som när det skrevs. Varje års uppsättning skiljer sig både i inriktning, tempo och aktörer vilket gör att det blir en ny upplevelse varje gång. I år är det Hans Qviström som regisserar. Han har regisserat Arnljot tidigare under 2001-2010, så detta är ett kärt återbesök.

Tips och råd inför eventet?
Teaterföreningen Arnljotspelen spelar varje föreställning på en utomhusscen, oavsett väder.
Så glöm inte att vara klädd efter väderleken.

Toppbilden är från 2014 års uppsättning.

[add_single_eventon id="945" ]

Plats: Arnljotlägden, Frösön

Datum och tider
8 och 9 juli, 15:00
10 och 11 juli, 19:00
13 och 14 juli, 19:00
15 och 16 juli, 15:00

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 70 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

Kommentera