Agility-SM 2017

Den 30 juni-2 juli fylls Hofvallen IP i Östersund med besökare, hussar, mattar och tävlingsglada hundar när den svenska eliten gör upp om SM-titeln i agility. Agility är idag en av Sveriges största hundsporter och lockar ofta stor publik. Högt tempo, stora prestationer och ett mål om att nå första pallplats på Sveriges mest prestigefulla tävling står på spel. 

Datum: 30 juni – 2 juli  2017

Plats: Hofvallen IP i Östersund

agilitysm-1Agility är en fartfylld sport med snabba vändningar som attraherar publik, såväl hundägare som icke-hundägare, ung som gammal. Sporten fick fäste i Sverige 1987 och är idag den snabbast växande hundsporten i Sverige. Det är väldigt spännande att följa ekipagen då det gäller att hänga med i det höga tempot mellan slalompinnar, på vippbrädor, genom tunnlar och över hinder. 

Det är första gången agility-SM anordnas i Östersund. På tävlingsplatsen kan du följa de spännande tävlingarna, shoppa hundtillbehör hos utställarna, prata med Svenska Agilityklubben och andra hundrelaterade organisationer,  mingla bland andra hundintresserade, köpa något att äta och mycket mer. Som besökare under SM-helgen går du in på Hofvallen helt kostnadsfritt.

Berätta om arrangörer och samarbetspartners
Östersunds Brukshundklubb, aktiva i Lugnvik/Östersund är arrangör tillsammans med huvudmannaklubben Svenska Agilityklubben.

Tips och råd inför eventet
Vi planerar för långa dagar och håller på hela fredag eftermiddag, hela lördag och söndag. Tänk på att det kanske inte är den bästa idén att ta med din egen fyrbenta vän då det kan bli trångt på läktaren när den fylls upp. Om din fyrbenta vän följer med, se till att ni har giltig vaccination och följer SKKs regelverk om hundar på tävlingsplatser.

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

256 tankar om “Agility-SM 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *