Västgård Game Fair 2017

Sista helgen i juli arrangeras Västgård Game Fair i Kall, 5 mil nordväst om Åre. Det är en lantlivs- och vildmarksmässa för hela familjen med inriktning på fiske, jakt, hund, häst, skogsbruk och fritid. Programmet är späckat med tävlingar, föredrag, tornerspel, hunduppvisningar, trickskytte, fårvallning och prova-på aktiviteter inom många områden. Allt i en en storslagen, naturskön fjällmiljö med utsikt över Kallsjön och Åreskutan.

Västgård Game Fair
Foto: Leif Milling

Västgård är en familjär mötesplats för utställare och besökare, gammal som ung.  Det är ett optimalt tillfälle att knyta nya affärskontakter samt umgås med nära och kära. Det finns ett stort antal utställare, restauranger, café och camping. Mässan gästas även av kända hundexperter och friluftsprofiler. För de allra minsta finns en mycket uppskattad Mini-Game Fair. Du kan också ta med din fyrbenta vän, på området finns ett hunddagis.

Initiativtagare till arrangemanget är de engagerade Kallborna Egon Wikström och Erik Alexandersson, tillsammans med Casimir Wrede. Egon och Casimir har under många år varit engagerade på Fäviken Game Fair i olika roller. Västgård hade premiär 2016 och har som målsättning att föra vidare traditionen från Fäviken Game Fair som lades ned efter 22 år, nu på andra sidan Kallsjön.

- Vi är den enda mässan i Sverige som har det här utbudet, vilket gör oss unika. Det finns ingen annan som har mässa, kvällsunderhållning och camping på en och samma plats. Du går på mässa dagtid och kan träffa utställarna kvällstid. Det är det som har gjort det så populärt. Många blev otroligt ledsna när Fäviken Game Fair lades ner, en av de roligaste helgerna på hela året, förklarar Västgårds VD Egon Wikström.

Många intressanta föredrag kommer att hållas i tältet som på kvällstid förvandlas till danslokal. Vid bryggan vid Kallsjöns strand kommer det att anordnas fisketurer med trollingbåtar, visning av kanoter & kajaker. Anton´s Timber Show bjuder på spännande uppvisning med yxor, handsågar och motorsåg. Som vanligt kommer det att bli trickskytteshow med Jocke Smålänning och Kenneth Aspestrand. På terrängbanan kan du åka med i en 4WD bil. Det kommer även finnas möjlighet att ta en härlig båttur på Kallsjön med M/S Drottning Sophia.

MS Drottning Sophia
Foto: Anne Wikström

Hästområdet bjuder på tornerspel med Riddarorden Jemtlandicum och uppvisning i miljöträning för häst och ryttare med Jamtsäker. Camilla Kjellström kommer att visa hur fårvallning går till.

Hundområdet bjuder på uppvisningar med retrievers, spaniel och stående fågelhundar. Det kommer även att ske test på permobjörn m.m.

Åsa Norrby, professionell hundtränare och SM-vinnare i markprov för retriever, håller kurs i apportering för retriever, spaniels och stående fågelhundar.
Kenth Gustafsson, känd hundinstruktör som fört fram 5 vorsteh-hundar till Jakt-Champion, håller dressyrkurs för samtliga raser.
Amanda Mörch, känd agilityinstruktör håller kurs i Agility.
Samtliga hundkurser är tre dagar och gratis.
För anmälan och info: kontakta Casimir Wrede på hund@vastgardgamefair.com eller tel. +46 70 865 36 00.

Underhållning blir det både fredag och lördag kväll med mässans eget husband Hellre än Bra, Sveriges mesta coverband Smalare än Thord, rockbandet Helsingland Underground och dansbandet Jive. För barnen finns den mycket uppskattade Mini Game Fair med hinderbana och många roliga aktiviteter även under kvällstid.

Västgård Game Fair- Vi fick en enormt positiv respons på förra årets mässa. Vi lyckades återskapa mycket av Fäviken-konceptet; det familjära och gemytliga. Folk träffas och har roligt. Västgård är också ett ypperligt tillfälle för utställarna att umgås och göra affärer sinsemellan, det är 50 % jobb och 50 % semester. Förra årets mässa lockade ungefär 10 500 besökare och i år hoppas vi på betydligt fler, avslutar Egon.

Bra att tänka på

  • Titta på väderleksrapporten. Vädret växlar mellan sommarvärme och kyla med regn. Kläder efter detta.
  • Har du hund – låt den följa med. Lämna inte hunden kvar i bilen, det blir varmt väldigt fort. Vi har hunddagis vid entrén.
  • Vi har ett väldigt trevligt Mini Game Fair för barnen.
  • Kom i tid så du hinner uppleva allt.

För bästa möjliga helhetsupplevelse rekommenderas ett Game Fair-pass med entré dag- och kvällstid hela helgen. Man hinner oftast inte göra allt på en dag. För boende, priser och mer information, besök gärna hemsidan.

Välkommen till Västgård - Sveriges vackraste mässområde!

Tornerspel
Foto: Leif Milling

Västgård Game Fair AB
Kall Kallvägen 50
837 93 Järpen

0647-410 50
info@vastgardgamefair.com
www.vastgardgamefair.com

[add_single_eventon id="686" ]

Julia Hallqvist

Skribent och fotograf på Jämtlandsguiden. Jag älskar att skapa engagerande innehåll som fängslar och berör.

julia har 22 inlägg så långt.Se alla inlägg av julia

Kommentera