Bilbingo 2018

Fyrtiotvå, fyra, två. Tuuut! Det är något eget att sitta i sin bil och lyssna på radion till möjligheten att hämta in högsta priset. När raderna är fyllt i, så tutar man och får kollat bingoblocket innan man får priset därefter börjar ny rund som ger möjlighet till nya vinnare. 

Att bilbingo är stort i Jämtland är det ingen tvivel om, det finns 10 olika arrangörer som tillsammans erbjuder bilbingo varje dag i veckan. Häggenås har ett rekorderligt första pris på 250 000 kr den 24 juni. Det är alla åldrar som spelar och stor glädje särskilt på soliga dagar.

Bilbingo blev populärt på 90-talet och arrangeras oftast av föreningslivet här i Sverige. Man sitter ofta i sin egen bil, men är vädret bra kan man även sätta sig på en stol utanför och få lite frisk luft. Priserna varierar och det finns olika variationer där man har turnummer, vänt-spel och rövare. Har man inte med eget fika, kan man oftast köpa det på plats. 

Bra att veta

Det är viktigt att vara i tid, kom minst 15 minuter innan. Flesta platser öppnar 1,5-2 timmar innan spel. Alla regler och lokala varianter förklaras normalt på plats.

Bilbingo i Jämtland

Måndag
Vitgården, Brunflo, 18:45

Tisdag
Hammerdal, 18:45

Onsdag
Rossön IF, 18:45, f.o.m. 27 juni
Torpet i Bräcke, 19:00
Tulleråsen, 19:00

Torsdag
Ede bygdegård, 18:45 (Matbingo)
Kluksgården
, 19.00

Fredag
Vitgården, Brunflo 18:45

Lördag
Häggenås, 18:00

Söndag
Furuparken Östersund, 17:30
Lyransgården, 18:00

Viktigt at komma i god tid!

Checklista

  • Markeringspänna
  • Underlägg
  • Fika
  • Gott humör

Sen hoppas man på bra väder.

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 61 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

Kommentera