Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/kaaven24/public_html/jamtlandsguiden.se/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Amundsen race 2018 - Jämtlandsguiden

Amundsen race 2018

Amundsen Race är en hundkörningstävling i Strömsund där tävlare från Sverige och Europa är med å tävlar. Hundar och förare får testa sina 

Denna tävling tog fart för några år sedan då det inte funnits några långdistans tävlingar i regionen, fast vi har många duktiga förare. Så några eldsjälar startade frivilligt upp tävlingen. 2008 gick första tävlingen från Östersund med masstart till Röros i Norge, en 40 mil lång tävling. Det var då ett EU projekt. 2012 ställdes tävlingen in pga av dåliga isar på Storsjön i Östersund, ett tufft och tråkigt beslut.

Två år med motgångar och funderingar att flytta tävlingen blev aktuellt. Då till ett område där vädergudarna inte kunde spela ett lika stort spratt. Där de fanns lite mer snö tillgång och större säkerhet med tanke på isarna. Då blev beslutet under Jämtlandsslädhundsklubbs och Strömsunds kommuns vingar att tävlingen kunde gå i Strömsund. 10mil norr om Östersund i vackra Strömsund går nu tävlingen Amundsen race i februari.

En tävling som är utmanande för nya och gamla förare. Från fredag eftermiddag till senast målgång söndag eftermiddag skall förarna och hundarna köra 30 mil. Amundsen kommer bli spännande och publikvänlig i år med start nere på hembygdsgården i Strömsund. Målgång kommer ske löpande uppe i Storåbränna med anslutning till Biggan river camp. Tävlingen går genom skog och fjäll.

Tävlingen lockar många utlandsförare hit till lilla strömsund. Bla många spanska förare. I denna tävling körs två klasser. 8 spann och 12 spann. Det är 4st checkpoint där förare och hundarna kan tillsammans med sin handler, stanna, vila och äta. Under en sån här tävling går det år mycke energi, så det är viktigt med energi påfyllning och bra träning innan. Det är både fysiskt och mentalt krävande för hundarna så ni förstår att mat, vatten och vila är a och o. Alla förare har med sig säkerhets utrustning, mat och kök så de kan ge hundarna och sig själv energi under sträckorna mellan checkpoint.

Välkommen till Amundsen race i februari.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Daniel Kåven

Daniel Kåven är en eldsjäl från Norge som verkar för att utveckla Jämtland som region och synliggöra de möjligheter som finns här.

kaaven har 72 inlägg så långt.Se alla inlägg av kaaven

Kommentera